X
Bel ons nu op +31 342 221 144

Veelgestelde vragen

Welke maat moet mijn deuropening zijn?

Alle stalen deuren worden geheel op maat voor je gemaakt. Hierdoor is alles mogelijk! Bij handleidingen lees je alles over inmeten of geef dit tegen meerprijs uit handen aan onze montagepartner. Stel eenvoudig jouw eigen stalen deur samen in onze configurator.

Welke design opties heb ik?

Niet iedere klant heeft dezelfde smaak en daarom hebben wij verschillende mogelijkheden. Tijdens het bestelproces kan je jouw deur verder customizen. Je hebt daarbij keuze uit:

  • 3 gelijke vlakverdeling
  • 3 ongelijke vlakverdeling
  • 4 gelijke vlakverdeling
  • Kruismodel enkele ligger
  • Kruismodel dubbele ligger
  • Dubbele ligger
  • 6 gelijke vlakken
  • 6 ongelijk vlakken
  • 8 gelijke vlakken
  • 1 vlak
  • 2 ongelijke vlakken
 •  Deurgrepen
  • model: hoeklijn S 150mm
  • model hoeklijn M 300mm
  • model: koker S 300mm
  • model: koker L 600mm
  • model : hondla S 300mm
  • model : hondla L 600mm (leverbaar vanaf 23-10-’23)
  • model : sleeve M 1180mm
  • model : sleeve L 2000mm

Je kunt alle opties terugvinden in onze configurator!

Komen jullie mijn situatie inmeten?

Met een beetje ‘klusinzicht’ wijst alles zich vanzelf. Je kunt dan ook goed de situatie zelf inmeten met behulp van praktische tips en een handleiding. Wil je dit uit handen geven? Dan helpt onze montagepartner tegen meerprijs graag met het inmeten en monteren.

Monteren jullie de deuren ook?

Ben je een beetje handig? Dan is je stalen deur eenvoudig zelf te monteren aan de hand van de juiste handleiding. Je kunt het proces ook uitbesteden aan onze montagepartner. Zij hebben jarenlange ervaring met het monteren van de Staalo stalen deuren.

Op welke wijze kan ik betalen?

 • iDeal*
  Je kunt veilig vooraf betalen met iDeal.
 • Bankoverschrijving*
  Uiteraard kan je ook het bedrag zelf aan ons overmaken. Het bedrag dient dan voor verzending bij ons binnen te zijn.
 • Betalen bij afhalen*
  Als je ervoor kiest je bestelling af te halen kan je het volledige vooraf bedrag voldoen of bij afhalen. Dit kan enkel via PIN
 • Bancontact*
  Klanten uit België kunnen veilig betalen via Bancontact. Voor deze betaalmethode vragen wij een geringe bijdrage in de kosten van 0,5% van het totaalbedrag.

* LET OP! Heb je gekozen voor een maatwerk product, dan dient er altijd 50% te worden aanbetaald voordat de productie kan worden gestart..

Wat zijn de levertijden van jullie producten?

Onze levertijden variëren afhankelijk van het type product. Voor maatwerk stalen deuren en vaste vensters ligt de levertijd doorgaans tussen de 12 en 14 weken. Voor trapleuningen op maat is de levertijd korter, met een geschatte periode van 5 weken. Houd er rekening mee dat deze tijdsframes kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit en het volume van de bestellingen. Neem gerust contact met ons op voor meer gedetailleerde informatie over de levertijd van specifieke producten.

Wat zijn de verzendkosten?

Voor deuren en panelen:
NL                           € 99,- incl. BTW
NL Wadden           € 175,- incl. BTW
BE                           € 150,- incl. BTW

Pakketservice voor accessoires:
NL          € 10,95,-
BE          € 15,-

Kan ik mijn producten retourneren?

Maatwerk stalen deuren en trapleuningen
Onze producten zijn maatwerk. Deze worden speciaal op maat gemaakt voor je en kunnen helaas niet worden geretourneerd. Uiteraard denken wij altijd graag met je mee over een passende oplossing. Stuur een mailtje naar [email protected] en wij helpen je graag verder!

Stalen woonaccessoires
De stalen woonaccessoires (zuilen en wijnrekken) kunnen binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. Je krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor het retourneren van accessoires naar ons bedrijf is voor eigen rekening. Vul online het retourformulier in en voeg deze aan je retourzending toe om gebruik te maken van dit recht. Je kunt je pakket eenvoudig via PostNL naar ons retour sturen. Vind een PostNL punt bij jou in de buurt. Mocht het product en/of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product thuis te bekijken, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is

Hoe handelen jullie mijn klacht af?

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Wanneer je ons een foto van het voorval mee stuurt, dan zal dit de afhandeling van de situatie bespoedigen.

Nadat wij je mail hebben ontvangen, zullen wij intern de situatie bespreken. Wanneer ons oordeel is dat jouw klacht gerechtvaardigd is, dan zal er een passende oplossing geboden worden. Hierbij willen wij vast op voorhand kenbaar maken dat de afhandelingstijd per situatie kan verschillen. Belangrijk hierin is dat de garantierecht van een maatwerk deur (hetgeen wat wij speciaal voor jou gemaakt hebben) anders is dan dat van een standaard product. Het ACM geeft je op consuwijzer.nl graag meer uitleg over deze situatie.

Mocht een dergelijke situatie zich voordoen, dan willen wij je vragen om jouw begrip en hopen dat je begrijpt dat wij er alles aan doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Immers hebben wij maatwerk deuren niet standaard op de plank liggen en zorgt de complexiteit van de deur ervoor dat de oplossing soms 4 á 5 weken op zich laat wachten. Wij begrijpen dat je zo snel mogelijk van onze producten wilt genieten, hierdoor proberen wij de tijd om het probleem op te lossen zo kort mogelijk te houden. Ons belang is immers ook om je mooie en functionele producten aan te bieden, waar je jarenlang van kunt genieten. Voor meer informatie verwijzen wij je ook hier graag naar consuwijzer.nl 

Leidt onze handeling niet tot de oplossing die je voor ogen hebt, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling. Dit kan via Stichting Webwinkel Keur via www.webwinkelkleur.nl. Sinds 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op www.ec.euroopa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is, dan ben je vrij om jouw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Tot slot zijn wij van mening, dat wanneer de deur niet tijdig geleverd kan worden, dit niet zorgt voor een onbewoonbaar huis. Immers zoals eerder op deze pagina vermeld, zien wij de stalen deur als een gedeelte van het meubilair. Indien een levertijd dan ook overschreden wordt kan dit niet worden gezien als een fataal termijn. Wat wil zeggen dat Staalo op basis van artikel 6:83 (van BW) niet verantwoordelijk is voor eventuele nevenschades, bijvoorbeeld onkostenvergoeding en/of verleturen van jou of derden.  

Hoe lang heb ik recht op garantie?

Wij geven om onze producten en doen onze best om deze in topconditie aan te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. In de basis bieden wij al onze klanten daarom een garantie aan van 24 maanden. Dit wil niet betekenen dat na deze periode je pech hebt gehad. Op bepaalde onderdelen bieden onze leveranciers een extra compensatie. Hoe dit precies is geregeld kan je navragen bij een van onze medewerkers via [email protected]

Let op!
Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorgdragen voor reparatie of vervanging.

Wat zijn de voordelen van stalen schuifdeuren?

Stalen schuifdeuren hebben verschillende voordelen. Stalen schuifdeuren zijn ruimtebesparend, omdat ze geen draaicirkel nodig hebben, wat vooral handig is in kleinere ruimtes. Verder laten ze veel natuurlijk licht binnen en kunnen ze een gevoel van openheid creëren. Bovendien zijn stalen schuifdeuren verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, zodat ze kunnen worden aangepast aan de specifieke smaak en behoeften van een persoon.

Zijn taatsdeuren veilig in gebruik?

Ja, taatsdeuren zijn veilig in gebruik. Ze worden uitgerust met een softclose systeem dat ervoor zorgt dat de deur langzaam en gecontroleerd sluit. Hierbij is de sluit en remsnelheid naar behoefte in te stellen. Alle Staalo-deuren zijn voorzien van 33.1 veiligheidsglas, dit zorgt uiteraard ook voor een veiligere deur!

Wat is een taatsdeur?

Een stalen taatsdeur is een eigentijds deurontwerp dat gemaakt is van staal en draait om een verticale as in plaats van traditionele zijwaartse scharnieren. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling in zowel residentiële als commerciële ruimtes. Het unieke draaimechanisme maakt het openen en sluiten van de deur moeiteloos en biedt de mogelijkheid om in beide richtingen te draaien. Daarnaast zijn onze stalen taatsdeuren altijd uitgerust met een softclose systeem. Hierdoor sluiten ze geruisloos en gecontroleerd. Met hun aanpasbare ontwerp en veelzijdigheid zijn stalen taatsdeuren een populaire keuze voor diegenen die streven naar een combinatie van stijl en functionaliteit in hun interieur.

Zijn taatsdeuren geschikt voor grote openingen?

Ja, taatsdeuren zijn bij uitstek geschikt voor grote openingen. Bij Staalo kunnen wij onze deuren maken tot 105 cm breed. Heb je een bredere opening? Voeg bijvoorbeeld een stalen venster of zelfs een tweede stalen deur toe.

Wat zijn de voordelen van een taatsdeur?

Een taatsdeur biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het ontbreken van scharnieren aan de zijkant van de deur voor een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast is een taatsdeur gemakkelijk te openen en te sluiten, omdat deze om een verticale as draait. Een bijkomend voordeel is dat een taatsdeur in beide richtingen geopend kan worden. Dat is extra handig in bijvoorbeeld drukke doorgangen. Bovendien hanteren wij bij onze deuren een softclose systeem, waardoor de deur met een instelbare vertraging zacht sluit nadat je de deur loslaat.

Wat zijn stalen scharnierdeuren?

Stalen scharnierdeuren zijn stevige en stijlvolle deuren gemaakt van staal. Ze bieden veiligheid, duurzaamheid en een moderne uitstraling. Met hun scharniersysteem zijn ze gemakkelijk te openen en sluiten. Ideaal voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Wat zijn de voordelen van stalen scharnierdeuren?

Stalen scharnierdeuren bieden verschillende voordelen. Waaronder:

 1. Stevigheid en duurzaamheid: staal is een robuust materiaal dat lang meegaat en bestand is tegen slijtage, deuken en corrosie
 2. Geluidsisolatie: door hun solide constructie bieden stalen deuren een goede geluidsisolatie, waardoor ze geluid van buitenaf kunnen verminderen.
 3. Stijlvol ontwerp: stalen scharnierdeuren hebben een moderne en industriële uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen.

Verwijderen jullie ook het bestaande kozijn en deur?

Ja, mits je het monteren uit handen geeft aan onze montagepartner. Zij bieden een uitgebreide service, inclusief het verwijderen van het bestaande kozijn en deur. Deze deskundige monteurs kunnen alles afbreken en weer opbouwen volgens jouw specifieke wensen. Zij zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt. Neem contact met hen op voor meer informatie over deze service en om jouw specifieke behoeften te bespreken.